Съхранете огъня в спалнята – в хармония с фън шуй

Подредбата на спалнята по фън шуй е много важна, особено за двойките. Тя спомага за създаването на хармонична обстановка за добър нощен сън и почивка, носи късмет за мирен, спокоен брак в щастливо съжителство.

 

1. Разположение на леглото

Във фън шуй е абсолютно забранено леглото да се поставя точно пред вратата или под прозореца. В идеалния случай таблата ви трябва да е прикрепена към стената на спалнята, която е най-отдалечена от вратата. Това спира чуждите погледи и пази в неприкосновеност личния живот.

 

Важно е и да имате достъп до леглото и от дветете му страни. Избягвайте да поставяте леглото до стена, тъй като това, според фън шуй ще ограничи потока и обмяната на енергията в двойката.

Удобното и меко легло ще ви помогне да заспите дълбоко, да подобрите здравето и да запазите семейното щастие. Ето защо, когато подреждат леглото, двойките трябва да бъдат много внимателни. Не се препоръчва леглото да се поставя директно на пода – според фън шуй, това ще Ви кара да се чувствате ограничени и под натиск, водещ до конфликти и неразбирателства.

 

2. Добра табла

Липсата на табла според фенг шуй е равносилно на нестабилност и липса на сигурност. Поради тази причина леглата с масивна табла са за предпочитане – изработени от дърво, или тапицирани, тъй като те имат много добра комбинация от плътна, но и нежна и поддържаща фън шуй енергия.

 

3. Разположение на огледалото

Огледалата са красиви декоративни аксесоари за всяко семейство и се поставят на много места в дома. От гледна точка на фън шуй те носят дълбок, почти магичен и мистичен смисъл. Когато поставяте огледало в спалнята, внимателно обмислете позицията му. Обикновено то се поставя пред тоалетката на жената.

Според фън шуй огледалото не бива да се поставя срещу леглото, защото има свойството и може да отразява, може да възстановява и разпръсква негативното, може да повлияе на отношенията на двойката и понякога лесно да доведе до кавги и разпри.

 

4. Подходящи декорации

Според фън шуй декорацията на спалнята е още нещо от съществено значение. Това, което украсява спалнята прави поверителността между съпруг и съпруга още по-стабилна и по-романтична.

 

Окачването на сватбени снимки помага да се увеличи привързаността на съпруга и съпругата, но най-добре е да се избягва поставянето точно над леглото, тъй като в това положение се предполага, че може да падне и да причини ненужни инциденти.

 

Ако имате висящи предмети, тежки рамки и аксесоари точно над главната част на леглото – премахнете ги. Внимателно подбирайте какво да поставите не само от гледна точка на естетиката, но и на безопасността. Украсете тази стена с предмети, които не са твърде тежки, като малък аплик, подходящ стикер, красив фототапет, класически тапет с мотив и др. Уверете се също, че няма остри ъгли, сочещи към Вас, докато спите. За предпочитане са помощните масички и нощни шкафчета със заоблени ъгли.

 

5. Палитра и текстил

Най-добре е да изберете спално бельо (чаршафи, калъфки за възглавници, одеяла, кувертюри и т.н.) в нежни цветове и пастелни нюанси, тъй като те придават спокойствие и насърчават добрия сън. Освен това се опитайте да изберете по-скоро естествени тъкани, отколкото синтетични.

Трябва да се отбележи, че спалнята не бива да бъде боядисана изцяло в розово – дори това да е любимият Ви цвят и въпреки, че това е цветът на романтиката и мечтите. За фън шуй розовото е табу за личното пространство на двойките, защото се счита за знак, че има разрушаващ обект на отношенията на съпруга и съпругата.

***