Въпреки стандартите на модерната епоха

Всеки интериор е уникален и всеки интериорен проект трябва да отразява личността на тези, които ще го обитават. Не бива да се разчита на случайността, защото всичко е от значение – от процеса на създаване на идеята, до нейната щателна реализация, в хармония и синергия с това, което ще е от полза за комфорта на обитателите.

 

На входа на този апартамент имате усещането, че влизате в пространство, където времето е спряло завинаги. Мислите на посетителя неволно го отпращат в представи за изоставена фабрика с изтъркани от експлоатация стени и подове.

 

Този интересен винтидж Retro Factory апартамент от 65 квадратни метра се намира в Рим, Италия.

В нишите на рафтовете могат да се видят различни реликви и стари предмети, които принадлежат на семейството – грижливо изложени като в музей. Стар Singer и пишеща машина с изхабени ключове са сред ценните предмети, които с времето са придобили уникалност и невъзстановимост, въпреки високите стандарти за качество на модерната епоха.

 

Стените се характеризират с неподредена текстура, тухла и бетон, тук-там покрити с бръшлян. Подът, бюрото и кухнята са изработени от естествено дърво, докато масата пред дивана е направена от рециклирани палети.

 

Осветлението е под формата на месингови стенни аплици, а изобилието от спуснати полилеи в центъра на помещението, типични за съвременното жилище, разчупват и оформят две основни зони.

 

След внимателен анализ на нуждите на клиентите и задълбочено проучване на пазара, проектантите на това жилище успешно са персонализирали интериора с уникални, внимателно подбрани и сложни решения.

***