Минимален бюджет и приказни светлини

Направи си сам – това превъзходно светещо дърво, идеално за тези от Вас с ограничени пространства и с цялото очарование на истинското коледно дърво, но без разхвърлянето и досадното почистване. Прочетете, за да видите как.

 

 

Необходими инструменти: Борова дървесина (плоскост), Пробивна машина, Гирлянд с лампички, Винтове, Канап, Ролетка.

 

За светещата елха тук е използвана плоскост с размер 1 метър х 2 метра, но можете да го направите толкова голям или малък, колкото желаете. За крепежа са използвани 25 бр. винтове с дължина 2,5 см, както и 5 метра светещ гирлянд с лампички.

Определете къде ще бъде горната част на Вашето дърво. В случая, тук са измерени 30 см от горния ръб на плоскостта, след което използвайте измервателната лента, за да намерите средната точка. Пробийте винт там.

С помощта на канапа, поставете формата на Вашето дърво. Добавете два винта отдолу и фиксирайте формата на дървото като равнобедрен триъгълник, за да го използвате като ориентир, когато добавяте останалите винтове.

 

Пробивайте последователно надолу по страните на формата на триъгълника – на разстояние от около 10 см. По-добре е да направите първо едната страна и след това да преминете към другата, като поставяте винтове от втората редица приблизително между онези от първата страна, така че „ципът“ на светлините на наниза да изглежда добре.

 

Готовите винтове трябва да изглеждат така.

 

Вземете гирлянда и като започнете отгоре, навийте кабела около външната страна на винтовете.

 

Приберете кабела в задната част на плоскостта и го включете в контакт, като за това можете да използвате и удължител, след което включете осветлението. Воала – ето го Вашето светещо дърво, което сътворихте с минимален бюджет съвсем сами!

Съвет: Уверете се, че поддържате добре осветлението на лампичките и контакта и не ги оставяйте включени, когато излизате!