Модерна магия за съвременния интериор

Подови или настолни, независимо дали са абстрактни или реалистични, деко фигурите придават художествена тежест и стил на аранжировката в дома Ви, а това може да бъде и ключът, който търсите – независимо дали върху масичката за кафе или рафта за книги.

Декоративните статуи осигуряват отличен начин да добавите художествена нотка към Вашия декор. Има толкова много начини да ги включите в декора на стаята.

 

Съвременни скулптури за интериор

„На ум, който е неподвижен, се предава цялата вселена.“ Чуанг Дзъ, Тао

Ако изградите цялостно настроение или обстановка около малки домашни скулптури като херувими и ангели, те ще излъчват тихо спокойствие и изящество. Междувременно, съвременните скулптури за домашен декор създават авангардна атмосфера – с емоция на възхищение към новите течения в изкуството.

 

Творчески пример за следване

Творческият процес се определя от постоянна поредица от инстинктивни решения в непрекъснатото изследване на формата и белега. А когато сме привърженици на определен стил или философия, често избираме артисти, които са на „подобна вълна“ по отношение на вдъхновението ни.

Така например, творбите на британската авторка Софи-Елизабет Томпсън са не само абстрактни, но и минималистични – сведени до най-чистия си смисъл. За нея всичко е в детайлите. Тя създава обекти, които нямат почти никакви граници – едновременно плавни и динамични.

Деко форми с подчертано присъствие

Съвременните мебели с изразен скулптурен характер могат да внесат неподражаем изглед и да предизвикат дълбоко възхищение със своя зашеметяващо реалистичен замисъл.

 

Изследване на човешки субекти

Изследвайки редица човешки субекти, много скулптури за домашен декор всъщност са дълбоко философски и са най-подходящи за хола. Любовта и семейните скулптури ще ви напомнят за най-близките до сърцето ви, докато джаз музиканти и преплетени танцьори разпалват кръвта с определен заряд и енергия.

 

Пренасяне в уникални светове

Дали ще внесете усещане за напълно нови светове или ще предпочетете традиционното с почит към старото, със своята 3-измерност и солидно присъствие, декоративните статуи и фигури притежават силата да пренесат интериора по-близо до далечни места или състояния на духа.

 

Задълго в плен на изкуството

Както знае всеки, който се е опитвал да допълни дома си с нещо наистина страхотно, точното нещо по вкуса може да бъде трудно да се намери. Без значение дали класически или игриви, монтирани на стена или плот, всяко произведение, което пасва на емоциите ни заслужава своето достойно място в интериора.

 

Очевидна улика за вдъхновение

От зората на цивилизацията статуите завладяват въображението.

И въпреки че може да не изпълняват осезаема функция по начина, по който това правят други декори, тези декоративни дизайни правят нещо също толкова важно: те вдъхновяват! Затова разгледайте Вашите вътрешни и външни пространства. Има ли места, които Ви изглеждат непълни? Нещо, което би било полезно за раздвижване? Възможно е декоративна скулптура или фигура да е точното нещо, което Ви липсва!