8 съвета за проектиране на по-добри детски стаи

Създаването на пространство за вашето малко дете да играе и расте може и трябва да бъде забавно изживяване. В същото време може да бъде и предизвикателство. В края на краищата, една красива, функционална стая, която вашето дете ще обича както сега, така и за години напред, е доста трудна задача!
Нуждаете се от малък съвет? Ние ще ви помогнем. Тази полезна колекция от прекрасни детски стаи и съвети за професионално декориране е предназначена да ви помогне да идентифицирате настоящите желания и бъдещи нужди на вашето дете, което ви позволява да постигнете този изключително важен баланс между практичното и направо очарователното. Независимо дали започвате от нулата или се надявате да подобрите съществуващо пространство, със сигурност ще намерите здравословна доза вдъхновение тук!
1.Не го усложнявай

Декорация на детска стая
Когато става дума за детски стаи, по-малкото обикновено е повече. Като поддържате декора семпъл и обзавеждането до минимум, ще създадете повече пространство за игра и ще осигурите неутрално платно, което може лесно да се актуализира, докато детето ви расте.
Тази проста, но очарователна находка поставя времето за игра на първо място, осигурявайки много свободно пространство. Легло с конструкция на къщата на нивото на пода служи като зона за игра, а отворените рафтове позволяват на любимите играчки да служат като очарователни аксесоари.
2.Съсредоточете се върху играта

Декорация на детска стая
За да създадете стая, която вашето мъниче ще хареса, опитайте да се съсредоточите върху това, което най-много обича да прави: да играе!
С вътрешна люлка, яма за топки и причудливо легло с рамка на къща, това сладко бижу на поставя акцент върху забавлението, без да жертва стила.
Искате ли да добавите елемент на забавление към вашия дизайн? Помислете за стена с черна дъска или лесна за актуализиране художествена галерия, където вашето дете може да показва любимите си творения. Вградена стена за скално катерене, пързалка за двуетажно легло или окачена на тавана мрежа за товар също създават страхотни опции, насърчавайки играта, като същевременно помагат за изгарянето на цялата тази допълнителна енергия преди лягане.
3.Възползвайте се максимално от пространството на детето си

Декорация на детска стая
Независимо дали работите с малка стая или с голямо въображение, оползотворяването на пространството на вашето дете е абсолютна необходимост.
Едно семпло таванско легло удвоява използваемото пространство в тази изчистена и модерна детска стая, създавайки допълнителна зона за игра, която лесно може да бъде превърната в кът за четене или зона за отдих за бъдещо дете.
4.Удвоете съхранението.

Декорация на детска стая
От техните играчки, игри и книги до техните непрекъснато променящи се гардероби в различни размери, децата идват с много неща.
Нуждаете се от помощ за събиране на бъркотията? Кукички, стенни релси за книги, каси за съхранение под леглото и мебели с вградено място за съхранение са страхотни опции и могат да удвоят вашето място за съхранение.
Инсталирането на втора релса в гардероба на вашето дете също е лесен начин да разширите потенциала си за съхранение.
5.Играйте с цветовете

Декорация на детска стая
Децата обичат цветовете, но изборът на правилния може да бъде труден. Разбира се, вашето мъниче може да обожава всичко, което е ярко розово сега, но това не означава, че ще го направи по-късно, а мисълта за пребоядисване на цялата стая само след няколко кратки години е достатъчна, за да създаде на всеки проблеми с цвета.
Търсите дългосрочно решение?
Една светла и весела детска стая предлага умен компромис чрез въвеждане на дъга от цветни аксесоари в изчистена, неутрална обстановка, която може лесно да се актуализира, когато вашето дете е готово за нов външен вид.
6.Включете модел и текстура

Декорация на детска стая
Чудите се какво прави детските стаи, които виждате в Pinterest, да изглеждат толкова, добре, достойни за пинване? Внимателното използване на модел и текстура вероятно има много общо с това.
Красивите и същевременно често пренебрегвани доведени сестри на цвета, тези важни инструменти за декориране са тайното оръжие на професионалните дизайнери и могат да превърнат една стая от бляскава в спираща дъха само с няколко добавени елемента.
Една красива черно-бяла детска стая е перфектен пример, използвайки мощна комбинация от богати, текстурирани слоеве и смел, графичен модел, за да създадете добре балансирано и визуално интересно пространство без никакъв цвят.
7.Дръжте малките ръце и умове заети

Декорация на детска стая
Ако имате място, подходящата за деца работна зона е задължителна. Предоставянето на място за оцветяване и творчество на вашето дете не само ще го занимава, но може също така да помогне за физическото и умственото му развитие. Когато детето ви порасне, личното работно пространство може да бъде полезно, предлагайки тихо място за учене и писане на домашни.
Една удобна работна зона за двама има достатъчно място за правене на изкуства и занаяти и показване на творения. Игриво, но стилно, то лесно ще се превърне в място за домашна работа за по-голямо дете.
8.Дайте им място, за да се откъснат от всичко

Всички трябва да се измъкнем от време на време. Кътът за четене е отлично място за качествено време насаме и има допълнителното предимство да насърчава вашето малко дете да се свие с хубава книга!
Едно уютно кътче има всичко необходимо, за да прекарате дъждовен ден на закрито. Уловете спокоен момент сами или поканете приятел. Има дори място за гушкане!