Коледа: Идеи за празнична декорация на Вашия хол

Какъвто и да е стилът на Вашия интериор, превърнете всекидневната, хола и зоната около дивана в идеалното коледно кътче в дома! Освен близостта с Вашите любими хора, близки и приятели, създаването на коледен декор ще удължи вдъхновението Ви да се насладите на празничния дух през целия сезон. 

 

1. Добавете ефект с изпъкващи цветове

Едно от многото прекрасни неща на украсата за Коледа е, че наистина има тема за всеки. Някои хора обичат да правят всичко, докато други предпочитат малко по-фин подход. Повечето от нас вероятно са някъде по средата и има толкова много начини да преминете по средата на пътя, без да жертвате стила.

Ако имате бяла цветова схема, няколко внимателно обмислени цветови акцента ще изиграят цялата роля в създаването на перфектния коледен декор за всекидневна. Изберете по-големи от стандартните играчки за елха, за да подчертаете дървото, запълвайки празнините с бели или светли декорации. Акцентирайте с червеното – например като завършите подаръците си с червена панделка. Като просто добавите зеленина на няколко мяста, лесно ще постигнете перфектната коледна схема, без да преправяте цялата стая.

 

2. Типичните символи като празнични форми

Има толкова много начини за създаване на хармония в пространството, но основните три са: цвят, текстура и форма.

Формата може да бъде по-трудна за работа в цялостна схема. Изберете любимата си празнична форма – тук звездите са наш избор. Повторете тяхната форма върху различни елементи от декора на Вашата коледна всекидневна. Бихте могли да помислите за стенни завеси, топери за дървета, орнаменти и опаковки. Някои от най-добрите коледни светлини също се предлагат в различни празнични форми.

 

3. Декорирайте „от върха до петите“

Създаването на Вашия коледен декор за всекидневна е една от малкото възможности да вземат участие всички!

Ангажирайте семейството, близките, колегите си – възползвайте се максимално от забавлението, като декорирате от пода до тавана. Поставете по-големи декорации, които иначе бихте могли да използвате на рафтове от пода, като се редуват и варират височините, за да се създаде визуален интерес. Вдигнете окото нагоре, като драпирате гирлянд отгоре и надолу отстрани на рамката на прозореца. Поставете завършващ акцент, като окачите шикозен елемент от тавана – като тези великолепни висящи хартиени декорации, които могат да бъдат внимателно прикрепени без следи с помощта на тиксо или кукички за леки елементи – без да се притеснявате, че ще паднат или че боята ще се отчупи.

Страхотни идеи за коледен декор на стена, за да направите празника още по-уютен и топъл!

 

4. Дискотека в хола – защо не!

Създайте сцена за коледно парти и организирайте на най-добрите празнични вечери!

Навийте топли светлини около ствола на дървото, за да придадете дискотечен блясък, а допълнителните светлини около външната страна на дървото ще добавят празнична осветеност.

Добро правило за балансирана коледна елха при добавяне на играчки и топки е да се украсява с около шест от един и същ комплект и да се добавят отгоре надолу в зиг-заг по дървото, като се започне от по-обикновените и след това се добавят тези с повече празнични акценти и детайли, така че любимите Ви да останат на последно място в линията на очите. Клипсите, стъблата и необичайните форми са друг чудесен начин да придадете текстура и интерес към Вашето коледно дърво.

 

5. Празник с дълбоки, но приглушени тонове

Тоновете на бижутата и тъмните схеми винаги са бляскав начин за Коледа, но не са за всеки.

По-ярките рубинени нюанси и сапфирените акценти може да са поразителни не само за Коледа, но и през останалата част от годината. Страхотна алтернатива е да вземете всичко малко по-тъмно. Представете си кестенява стена и малко по-блед смарагд върху тапицерията! Предимството е, че тези нюанси са лесни за намиране както в декорации, така и в празнични растения, така че можете да комбинирате без проблем. 

 

6. Коледна смес от бяло и синьо

Бялата елха и приглушената коледна гама са популярни, но защо да не я смесите с малко синьо!

Заложете на бялото – в елхата, светлините, стените и елемените в интериора, за да поставите основа за декора. Разликата тук се изразява чрез добавянето на неочаквано меко, пастелно синьо. Това създава голям визуален интерес, тъй като двата цвята са близки един на друг в цветното колело, което ги прави да изглеждат нежни за окото с пленителен зрителен ефект!