Детски стаи с характер

Повечето детски стаи са със светли стени, което се предпочита заради наистина отличния ефект. Обикновено се залага на стереотипна гама от синьо, розово и жълто в по-светли тонове.

Примерите, представени в тази публикация, представят малко по-различна позиция. Сами ще се уверите, че с включването на по-тъмни багри, тези решения в никакъв случай не вредят на детското си излъчване. Целта тук е друга – а именно, да се добави повече характер.

 

Това е детска стая с много естествена светлина. Не е ли страхотно, че в този случай стереотипите са преодолени и с дързост се експериментира с тъмна стена в дълбоко синьо? Забележете как тази стена , боядисана в тъмно синьо, преобразява тази стая с прелестна магия!

 

Тази по-голяма обща стая е боядисана в дълбоко каки – цвят, вдъхновен от природата и къмпингуването. Това прави зашеметяващ фон в тази чудесно подредена, някак лека и уникална в подхода си стая. Каква невероятна детска – с толкова много чар!

 

Тази момичешка стая изглежда толкова сладко, елегантно и шик в черно, бяло и люляк – сякаш точният декор за убежище на конкретното дете или тийнейджър, даващо едно специално пространство за сън, учене и личен живот. Преосмислихте ли вече стандартния подход за дизайн и декор на детската стая?

 

Тук интензитета на черното не се усеща, тъй като е „разбит” от красивите пастелни цветове, по-светлите мебели, а ярките детски играчки и графичните принтове изпъкват стилно и изискано на фона на тъмните стени. В допълнение към класическите рафтове за книги, простотата на това решение за съхранение внася текстура и живот в стаята, като същевременно позволява на детето да показва вещите и нещата, от които се интересува.

 

Ако наистина желаете да опитате с тъмен цвят, но не сте твърде сигурни, оптайте да направите това „наполовина”! Боядисването на долната част на стената в „дълбок” нюанс дава наистина вълнуващо усещане в тази стая, като внася толкова характер, интерес и прохлада. Спокойно, нищо не сте рискували – така, с горната си част, същевременно се удовлетворява и изискването да остане светла.

 

Тази стая е решена по един чудесен и много интересен начин – чрез зониране на площта за сън с тъмна сянка, оставяйки останалата отвесна част светла. Наистина смело! Не изглежда ли така много по-интересно, отколкото ако двете съседни стени бяха боядисани в различен цвят поотделно?