Тренд: FLAMINGO

С розовите си пера, тънък врат и крака, които продължават до безкрай, той има един от най-известните силуети от фауната на планетата. Незабавно разпознаваем като пингвина, зоркия орел и пеликана, той притежава уникален образ и популярен, ярък отпечатък. Днес се откроява върху тапети, абажури, рокли, възглавници, съдове, обувки, чанти… Това е, разбира се, e розовото фламинго.

 

Но защо фламингото? Дали заради чистотата на техните естествени обитания – солените? Или поради факта, че те образуват едни от най-големите ята на земята, събиращи се в сборове до милион? Или това е просто заради пленителния им външен вид и цвят?

В „Птици и хора“, най-мащабното съвременно проучване на орнитолога Марк Кокър, той пише: „Телосложението им изглежда потвърждава централната човешка идея, че те са дълбоко специални. Любопитството на фламинго само добавя към тяхната привлекателност като пленени украшения за паркове и градини. Отчасти тази традиция, която датира от хиляди години, ни кара да мислим за тях като за допълнение към нашия свят.“

 

Вдъхновяват да развихрим смело въображението си и да разширим границите на дизайна. Те са забавни и цветни и то съвсем нарочно! Тези калаени крака на фламинго са извън всякакви стандарти. В съчетание с розов пернат абажур са невъобразима интерпретация на тренда фламинго в интериора.

 

И ако безпределно оригиналната идея по-горе Ви е дошла твърде-много, ето единия фин начин да включите тази тенденция във Вашия интериор в духа на модерното и фантазията в класен стил с грация.

 

Другият е тази дизайнерска лампа от 1st Dibs – изработка от месинг с абстрактните извивки на фламинго от Karl Hagenauer. Това е пример за класическо парче, което определено ще надживее тенденцията на фламинго в интериора.

***