Горещи тенденции 2020

Наличието на красиво жилищно пространство може би никога не е било по-важно от сега, тъй като много хора през 2020г. прекараха доста повече време в домовете си, отколкото някога са го правили досега. Хората обичат домовете си, обичат и да експериментират и често търсят непрекъснато развиващите се тенденции в интериорния декор, за да видят как могат да освежат жизнените си пространствата.

 

1. Геометрични задания за боядисване

В тази спалня смелият графичен дизайн в приглушено блусово син и сив цвят спомага за зонирането на домашното офис пространство. Блокирането на цветове се наблюдава като тренд от известно време, но новата геометрична тенденция отвежда още една крачка напред. Използвайте цвят, за да разбиете просторите на празната стена, да разделите пространства с отворен план и да добавите интерес към нишите или ъглите.

2. Боядисване в черно

Нюансите на сивото са толкова пасивни – сега е моментът да излезете навън и да прегърнете тъмните и мрачни нюанси. Макар че рязкото черно-бяло блокче може да звучи смущаващо, ключът е да ги разделите с пъстър текстил, метални акценти и тонове текстура. За по-меко възприемане на тенденцията, заложете на закачлива цветова комбинация от дълбоки въгленово сиви стени, съчетани с пастелни розови, коралови и бежови.

3. Line Art

От кухнята до модния подиум, скечовете и дизайните, нарисувани на ръка, са навсякъде през 2020. И докато някои от рисунките в стил графити са по-трудни за вграждане в домовете ни, абстрактните линейни рисунки могат лесно да направят прехода от шоурума към дневната.

4. Боя с ефекти

Тази година бележи завръщането на ефектите върху боята. Може би напомня за образи с хитроумни оцветявания от 80-те години, но използвани ефективно, този ефект създава великолепен завършек, напомнящ за мрамор или натрошен кадифен плат. Изберете неутрални цветове, като този мек гипсов оттенък, за да оставите текстурата да се открои.

5. Обзавеждане, вдъхновено от древен Египет

Със смели форми, силни цветове и златни акценти, трендът Древен Египет не е за хора със слаби сърца – харесва ли Ви тази модерна, нова гама мебели, вдъхновени от Египет с нейните декоративни пирамиди, лампи с форма на кобра и декор със „зли очи“?

 

***