9 Цветни тенденции есен/зима 2021-2022

Какви ще бъдат актуалните цветове в интериора за сезон есен/зима 2021-2022? През този сезон на преден план ще бъдат цветовете и материалите, които ни помагат да релаксираме и ни свързват с природата. Блясъкът и изтънчеността обаче, също ще присъстват в интериора. Ето цветовете по Pantone, които са в тенденция за тази есен и зима.

 

1. Пурпурно лилаво

Лилава магента или пурпурно лилаво ще бъде един от цветовете за този сезон. Това е лилаво с червен нюанс, който наподобява цвета на слива. Лилавата магента съдържа повече синьо от червено, докато стандартната магента се състои от равни части червено и синьо – това е основната разлика.

 

2. Ултрамарин зелено

Универсалност и безвремие – това е критерият, по който институтът Pantone определя актуалните цветове за есен/зима 2021-2022. Това са нюанси, които стимулират творчеството. Това наситено зелено с леко синкаво докосване внася сигурност и самочувствие. Въпреки своята интензивност, този цвят придава хармония и спокойствие. Освен това, зеленият цвят ни свързва с околната среда и природата.

 

3. Праскова

Цветът праскова е като мека сянка, наподобава цвета сьомга, и наистина внася много уют и хармония. Този тон стимулира енергията, динамиката и себеусещането. Може да бъде повече или по-малко натрапчив, в зависимост от своята интензивност. Препоръчително е да го използвате в намалени дози. Може да се комбинира идеално с други нюанси от същата цветова гама – например с розово или лилаво. Ако искате да създадете контраст, комбинирайте го със зелено, сиво или синьо.

 

4. Класическо синьо

Това е цветът на Pantone за 2021 и също е един от тенденциите за сезон есен/зима. Плътното синьо с гъвкав и елегантен нюанс  работи много добре за класическия изглед, за индустриална обстановка и дори в модерно пространство. Може да се използва както в кухненските мебели, така и в тапицерията на диван, без да насища околната среда. В комбинация с бяло, сиво и бежово придава блясък и изтънченост. Хармонира много добре с живи цветове като жълто или оранжево.

 

5. Зелен блясък

Зелен блясък или т.нар. кисело зелено, което е много близко до жълтото. Препоръчително е да се използва с голямо внимание, тъй като силният му тон може да предизвика нервност и дисбалансираност. Успешно се комбинира с по-тъмни тонове, на които придава повече светлина. Изисква внимание, когато се използва в комбинация с други светли цветове, защото може да създаде дисбаланс в декора. Това обаче е много интересен цвят, който бихте могли да използвате за боядисване на стена или мебели.

 

6. Розов тен

Розовият тен създава прекрасен розов, мек и мил вид и придава усещане за спокойствие, нежност и елегантност. Идеалният тон за детски стаи, въпреки че може да бъде отличен избор и за двойни спални. Върши чудеса в комбинация със сиво, зелено и синьо. За пространства в скандинавски стил може да се комбинира перфектно с бяло. Като светъл цвят, той е идеален за малки пространства.

 

7. Samba

Цветът Samba е още една от тенденциите за тази есен/зима. Това е чувствено и сладострастно червено, което предава енергия и оптимизъм. Въпреки, че е част от топлите цветове, препоръчително е да ги използвате внимателно, тъй като в големи дози може да предизвика агресия. Поради тази причина, добре е да се използва в просторни и светли помещения.

 

8. Пясъчно

Това е земен цвят, тясно свързан с природата. Можем да кажем, че е теракотен цвят. Пясъчното е идеален тон за декорация на дома по това време на годината. Тази тоналност с определени оранжеви нюанси се вписва много добре във всеки декоративен стил.

 

9. Гореща тухла

Представяме Ви и този необикновен кестеняв тон, който е част от семейството на червените. Това е цвят, който утрезвява пространствата, създавайки елегантна и комплексна среда – идеалният цвят за общи пространства като хол, дневна или трапезария.