Цвят и настроение

Номер #1: Това е една малка, източна тераса от Пловдив – много свежа, уютна и цветна. Наистина слънчев кът за сладки моменти!

 

 

♥ 15 742 харесвания

Нaй-харесваният пост през МАРТ 2023 в групата „Как да направя ремонт у дома?“ – едно от най-големите местни формирования в социалната мрежа за споделяне на идеи, опит и препоръки за обзавеждане на дома и градината.

Обзавеждането на малка тераса или балкон може да бъде истинско  предизвикателство, но с правилно планиране и избор на мебели и аксесоари, можете да създадете уютно и функционално пространство – ето как!

540 коментара  208 споделяния

Използвайте растения

Растенията могат да направят чудеса за малкото пространство, като създават усещане за природа и свежест. Изберете растения, които могат да издържат на условията на Вашия балкон или тераса и същевременно да се вписват в естетиката на пространството.

Прекрасна е! Чудесно място за релакс!“

 

Прилагайте опита

Професионалните интериорни дизайнери не пропускат да се възползват умело и от височините в пространствата. Използвайте ги и Вие! В случая – като поставите растения на стената или висящи кошове за цветя. Това ще Ви помогне да използвате максимално пространството, без да го ограничавате.

Не пропускайте детайлите

За създаването на хармонично и уютно пространство е необходимо да отделите време и внимание към всеки аспект от желаната обща визия – текстил, осветление, строителни материали и др. Без съмнение, добрият резултат си струва усилията!

Подови плочки, които имитират ламиниран паркет.

Добавете килими и текстил: Килимите и текстилът могат да придадат цвят и текстура на пространството, като същевременно го правят по-удобно и приятно за престой. За Вашия балкон или тераса изберете текстил, който е устойчив на атмосферни влияния и е лесен за почистване.

 

Добавете осветление: Осветлението може да създаде уютна атмосфера на Вашата тераса или балкон, особено през вечерните часове. Изборът за повече блясък и зрителен комфорт е изобилен – през класическите свещи и фенери, през съвременните аплици,  лампи на стойка, плафони и артистичните гирлянди…

Изберете мебелите правилно

Изберете мебели, които са подходящи за малки пространства, като например складиращи се столове, модули, мебели по поръчка, маси и столове, които могат да се свързват или обгръщат един друг, за да се спестява пространство.

Кутия за климатик, направена по поръчка.

 

Съберете слънцето

Цветът на интериора е въпрос на личен вкус и няма твърдо правило за това, кой цвят е подходящ. Въпреки това, жълтият цвят обикновено се счита за свеж и ярък цвят, който може да създаде топла и приветлива атмосфера.

Страхотна! Слънчева, жизнерадостна, очарователна!