Естетични творби или дигитални уреди

Причудливост и визуален микс – тези кухненски и домакински уреди, вдъхновени от Антони Гауди са създадени от графичния дизайнер Маркъс Бърн. Въздействащото съчетаване на минало и бъдеще превръщат технологиите за визуализация  във въздействащо дигитално изкуство, новаторска концепция и визуален разказ.

 

 

Неоготиката вдъхновява бъдещето

Антони Гауди е един от най-великите архитекти на 20-ти век. В неговите творби се забелязва влиянието на неоготическия стил, ар нуво и модернизма.

Но освен творец на своята епоха, Гауди изпреварва времето си в много отношения – на използваните цветове, стила на работа; по своя уникален и изтънчен стил и оригинална гледна точка.

С новаторството си и неподръжаеми подходи, като например да използва дървета и пещери в своите проекти,  той хвърля светлина върху бъдещето.

 

Ревитализирани уреди в стила на Гауди

Бърн представя предмети от бита в стила на каталонския архитект. Той предлага различен поглед към ежедневните домакински уреди в стила на живите цветове и свободни форми.

Характерната за Гауди архитектура, асоциирана с природата се превъплъщава в тези кухненски и домакински уреди – те също включват елементи, които се свързват с естествени неща като скални образувания, дървета и органични елементи.

Нова перспектива в днешния ден

Визуализациите са постигнати от дизайнера Маркъс Бърн чрез изкуствен интелект.За да достигне до тези концепции, дизайнерът използва програмата Midjourney, а за редактиране използва Photoshop.

И докато ежедневните предмети, вдъхновени от Гауди и генерирани от AI – от ютия до кухненски робот – остават засега измислени само дигитално, винаги има възможност някой да реши да ги направи и реални.